07.09.2018

Tapahtuuko meillä mitään?

Omatunto kolkuttaa alati, kun pitäisi koko ajan näkyä ja kuulua sosiaalisessa mediassa. Jos et näy, et ole olemassa. Näinhän meitä muistutetaan. Arki soljuu – tai vilisee silmissä – aamusta iltaan perustyön merkeissä, ja tuntuu, että eihän meillä tapahdu mitään, mistä kirjoittaisi. Vai tapahtuuko kuitenkin?

Tänään perjantainakin meillä tapahtuu. Tarjouspyyntöjä ja tilauksia tulee sisään, ja niitä käsitellään kahden ihmisen voimin. Työt siirtyvät tuotantoon, jossa taitavat ihmiset tekevät kaiken aikaa tuikitarpeellisia osia asiakkaiden tuotantoon. Asiakkaillamme taas valmistuu samaan aikaan koneita ja laitteita, jotka matkaavat ympäri maailmaa. Eli tämä tavallinen arkemme on osa todella suurta kokonaisuutta. Olemme suuren koneiston yksi ratas, jonka rikkoontuminen pistäisi äkkiä monta asiaa sekaisin.

On välillä hyvä muistaa, että jokainen on päivä on arvokas, arkinen askarekin on merkityksellinen ja ennen kaikkea: jokainen ihminen tässä ympärillä on erityisen tärkeä. Kalsealta kuulostavassa teollisuusympäristössä työtä tekevät todelliset ihmiset, joilla on ihmisen tarpeet. Yksi niistä on tulla kuulluksi ja arvostetuksi. Edellä mainittu ratas pyörii parhaiten, kun siinä toimivat ihmiset voivat hyvin.

Hyvä arki onkin siis tapahtuma itsessään. Kuten kuvassa olevalle Jennalle, joka opiskelee koneistajaksi iloisella ja innokkaalla mielellä.

Lisää uutisia

Ajankohtaista 10.05.2023

Ajatukset jo kesässä

Ajankohtaista 04.05.2023

Ollaanko ihan vastuuttomia?