13.02.2023

Tapahtuu, vaikkei mitään kuulukaan

 

Somehiljaisuudestamme olisi voinut päätellä, että Lapinlahden Koneistuksella on ruvettu nukkumaan sekä kesä- että talviunta. Mutta sitähän me emme ole tehneet. Sen sijaan olemme olleet vain luokattoman huonoja kertomaan touhuistamme. Koetetaanpa nyt vasta uusittujen kotisivujemme kautta tehdä kuulumistemme pikakelaus. Kiitokset Antti Laitiselle (Grafiant Oy) ja Janne Kankkuselle (Tmi Kankkunen) sivujen rakentamisesta ja Timo Villaselle mainioista kuvista.

 

Ensin tärkeimmät kuulumiset eli ihmiset. Tästä on jo useampi vuosi, kun piirsimme sukupolvenvaihdoksemme ensimmäisen aikajanaversion. Silloin asia tuntui kaukaiselta ja myös hyvin vaikeasti toteutettavalta. Sen tässä kuitenkin on oppinut, että jos suunnitelman tekee, se tuppaa muuttumaan teoiksi, ja yllättäen asiat loksahtelevat paikoilleen.

Toimitusjohtajavaihdos sujui Litmasen perheessä ihan ilman sukupolvien välistä kriisiä. Tuomaksesta tuli toimitusjohtaja lokakuussa 2021, ja Erkki siirtyi eläkeläisen eläväiseen arkeen syyskuussa 2022. Samalla Mirja eli Mirkku otti hallituksen puheenjohtajan hanskat käteen. Tuomaksen kaverina operatiivisessa arjessa toimii Ville Hiltunen, jonka tuotannon päällikkyys vaihtui johtajuudeksi vastuualueen kasvaessa.

Mirkun eläköityminen tuntui vielä vuosi sitten täysin absurdilta ajatukselta toimenkuvan ollessa kirjava kuin räsymatto. Laitettiin ilmoitusta someen, juttua kotisivuillemme ja levitettiin tarinaa verkostossamme. Ja kuinka ollakaan, se työhän tuotti tulosta! Taloomme löytyi toimistosihteeriksi Anu Winter, joka on kovaa vauhtia valmistumassa tradenomiksi Savonia AMK:sta. Anu on solahtanut joukkueeseemme kuin olisi siihen aina kuulunut, ja talous- ja henkilöstöhallinnon monenkirjavat hommat sujuvat kuin ennen tehneeltä, vaikka kuukausia on takana vasta viisi. Niinpä Mirkku pääsi vuoden alusta harjoittelemaan kaikessa rauhassa eläkkeellä oloa kahtena päivänä viikossa.

Tuotannossa on tehty paljon kehitystyötä, ja hallissa puuhaa tutun ja varsin tiiviiksi hitsautuneen joukkueemme kaverina kaksi kappaleenkäsittelyrobottia. Olemme uusineet sahauskalustoa ja rakentaneet kompressoreille oman, puhtaan tilan, jonka ansiosta melutaso väheni ja paineilman hukka pieneni. Siinä sivussa säästyy välillä kovin kalliiksikin käynyttä sähköä, ja kermaksi kakun päälle huoneesta saadaan lämpöenergiaa tuotantotilojen käyttöön.

Tämän suppean katsauksen myötä toivotamme kaikille mukavan keväisiä työ- ja lepopäiviä. Lisää kuulumisia on tulossa lähiaikoina.

Lisää uutisia

Ajankohtaista 22.03.2024

Iloisia uutisia!

Ajankohtaista 19.12.2023

Jouluviikon ajatuksia

Ajankohtaista 05.09.2023

Syksyn kuulumisia