25.10.2017

Tärkeitä vieraita

’- Meillä kävi eilen vieraita. Tärkeitä vieraita.
– Ai. Teittekö hyvät kaupat?
– Ei me puhuttu bisneksestä ollenkaan.
– ??? No eihän ne sitten olleet tärkeitä.

Tätä yllä olevaa keskustelua ei ole käyty, mutta olisi se voitu käydä. Me täällä teollisuusyritysten seinien sisällä  suljemme helposti silmämme siltä, että jotkut asiat voivat olla vähintään myyntieuron arvoisi. Joskus jopa kullanarvoisia.

Talossamme kävi eilen 16 eläköitynyttä yläkoulun ”senioriopettajaa”. Tuokio oli suorastaan liikuttava, sillä joukossa oli muutama, jotka ovat aikoinaan myös meitä ”senioriyrittäjiä” yrittäneet koulia yhteiskuntakelpoisiksi. Keskustelu oli antoisaa ja kysymykset jopa haastavia. Tarinamme, asiakkaittemme näkymät, henkilöstön hyvinvointi, johtamistapa, arvot – ihan kaikkeen pureuduttiin. Ja toki nykytekniikan ihmeet kiehtoivat pitkän uran tehneitä konkareita omasta taustasta riippumatta.

Epäilemättä tämä joukko vie viestiämme eteenpäin omissa verkostoissaan, joista ei koskaan tiedä, minne asti ne yltävät. Mutta ennen kaikkea: vieraamme olivat selvästi ylpeitä siitä, että heidän omassa kunnassaan on yritys, joka tarjoaa työtä ja tekee tuotteita tunnetuille asiakkaille. Tämä kotiseudultamme pursuava ylpeys on meille kaikille yrittäjille kantava voima. Joten pistetäänpä paikkamme kuntoon ja avataan oviamme useammin. Se voi tulla palkituksi esim. nuorten toimialainnostuksena.

Lisää uutisia

Ajankohtaista 23.05.2024

Kesä on jo melkein täällä!

Ajankohtaista 22.03.2024

Iloisia uutisia!

Ajankohtaista 19.12.2023

Jouluviikon ajatuksia