10.09.2018

Miksi mennä messuille, kun töitä on muutenkin?

Meillä konepajateollisuuden ihmisillä on yksi satavarma syksyn merkki: sähköpostiin alkaa tupsahdella Alihankintamessujen kutsuja ja omat messuvalmistelut painavat päälle – usein vielä viimeistä tippaa odottaen. Tämä vuodenaika on tyypillisesti erittäin kiireinen ihan perustuotannossa, joten ei ole ihme, jos mieleen hiipii ajatus, että mitä varten menen messuille, kun tuppaa tuotanto tukkeutumaan muutenkin. Se on huono ajatusvirke, joka kannattaa tainnuttaa ennen pistettä! Tämä maailma näet on osoittautunut mäkiseksi, ja myötämäen jälkeen tulee taatusti vastamäki. Jos et myötämäessä näy, vastamäessä sitten jo unohdut.

Onhan sitä itsekin usein lähtenyt kohti Tamperetta kaasu pohjassa ja kiirettä kauhistellen. Vähän on ehkä keljuttanutkin. Mutta joka ikisen kerran odottamassa on ollut palkinto: mukava messutunnelma ja erinomaisen mukavat ihmiset. Kun arkea painetaan nykyisin melkein virtuaalikontaktein, messuilla tavataankin kasvokkain. Rupatellaan niitä näitä, ja siinä sivussa puhutaan myös se pääasia. Suoraa kauppaa harvemmin syntyy, kun palveluista on kyse, mutta sen sijaan yhteinen toiminta kehittyy ja liikesuhteet syvenevät. Ja onpa siellä huomattu sekin, että meillähän synkkaa muutenkin mukavasti. Jotta jutellaanko samantien nekin matkajutut ja mökkireissut. Niin se ihminen toimii, koko pakettina myös kaupankäynnissä.

Joten jos osut Tampereelle 25.-27.9., pistäydypä Pirkkahalliin osastolle 1118A. Kahvit ja hyvät jutut tarjotaan varmasti. Suattaapi löytyä jottain särvintäkin siihen sivuun.

Lisää uutisia

Ajankohtaista 23.05.2024

Kesä on jo melkein täällä!

Ajankohtaista 22.03.2024

Iloisia uutisia!

Ajankohtaista 19.12.2023

Jouluviikon ajatuksia