04.08.2017

Jotain uutta, jotain vanhaa

Pitkän ja työlään urakan jälkeen olemme tässä: Lapinlahden Koneistuksen uusi ilme on valmis julkaistavaksi. Äkkipäätään voisi luulla, että mikäpä tuossa – vaihdat värit ja fontit, ja sehän on siinä. Ihan noin helppoa se ei toden totta ollut, sillä värien, fonttien ja kuvien taakse kätkeytyvät aina yrityksen arvot, strategia ja ennen kaikkea ihmiset. Vaadittiin monta palaveria ja paljon omien ajatusten selventämistä, jotta saimme aikaiseksi lopputuloksen, jonka tunnemme omaksemme. Kiitos tekijöille, jotka jaksoivat seuloa poukkoilevasta ajatusvirrastamme oleellisimman esiin.

Uutta on värimaailma ja graafinen ilme. Logokin vaihtui, ja yrityksen logosta tippui ’Oy’ pois. Hieman haikealta tuntui luopua kovin tutuksi käyneestä liikemerkistä, mutta se oli jo tehnyt tärkeän tehtävänsä. Se kertoi ensimmäisten 12 yritysvuoden ajan, että sorvi pyörii ja teräpala leikkaa lastua. Teki sitä perusduunia, jonka varassa Lapinlahden Koneistus on rakentanut kivijalkaansa. Uusi logo viestii nyt siitä, mitä me haluamme olla: timantinkova kumppani asiakkaillemme, jotka tarvitsevat sitoutuneen ja kehittyvän tekijän arkeansa helpottamaan.

Vanhaa on nimi. Kun aloitimme ilmeen uudistusprojektia, ajattelimme uudistavamme myös yrityksen nimen lyhempään muotoon, mutta lopulta vain yhtiömuoto jäi pois. Lapinlahden Koneistus on meidän identiteettimme. Me olemme pohjoissavolainen koneistamo, joka on ylpeä juuristaan ja työstään.

On myös jotain, mistä emme luovu mistään hinnasta, ja ne ovat arvomme. Ne eivät voi olla keksittyjä sanalistoja, vaan niiden on oltava totta – kaikissa tilanteissa. Sen vuoksi teimme taustalla strategiatyötä ja katsoimme niin sanotusti peiliin, jotta jokainen meistä voi seistä jokaisen sivuillemme kirjoitetun sanan takana. Muuten emme voi olla sitä, mitä sloganimme sanoo: ”Vahva osa suurempaa.”

Lisää uutisia

Ajankohtaista 23.05.2024

Kesä on jo melkein täällä!

Ajankohtaista 22.03.2024

Iloisia uutisia!

Ajankohtaista 19.12.2023

Jouluviikon ajatuksia