22.10.2019

”Kristan” kanssa kohti uutta osaamista

Kohta on 15 vuotta irrotettu lastua eri materiaaleista, ja monenlaista vaihetta on näihin vuosiin mahtunut. Ilman jatkuvaa kehitystyötä olisi pudottu kiihtyvää ravia eteneviltä tekniikan rattailta alta aikayksikön, ja kiinni juokseminen olisi ollut työlästä. Ellei jopa mahdotonta. Niinpä jälleen kerran on käynnissä kehityshanke, LaKo20 – uusi sukupolvi. Hankkeen nimi on ainakin kahdella tapaa merkityksellinen. Otamme ison askeleen kohti uusia tekniikoita ja samalla rakennamme toimintaedellytyksiä uusille toimijoille, jotta kapulanvaihto jälkipolvelle ei olisi aikanaan kovin yllätyksellistä ja ratakin olisi kohtuullisen tasainen.

Ensimmäinen konkreettinen hankinta tässä kehityshankkeessa oli Mitutoyon Crysta Apex-S -koordinaattimittakone. 3D-maailma oli meille ennestään piirun verran tuttu tulostamisen kautta, mutta nyt siirryttiinkin opiskelemaan armottoman ja lahjomattoman ”Kristan” vaativaa tekniikkaa. Tämän leidin kanssa toimiessa ei selittäminen auta. Mittapään piippailu tietää ehkä alkuun meille harmaita hiuksia, mutta luotamme ”Kristan” kykyyn tehdä meistä parempia tekijöitä. Laatu kaikessa moniulotteisuudessaan tarvitsee laadukkaat tekijät, ja pikkuisenhan se saa jossain tuntuakin, kun luulot muuttuvat tiedoksi.

Haluamme tässä vaiheessa kiittää Mitutoyon Harri Salmea, Niko Suorantaa ja Jani Vainiota, jotka jokainen ovat hoitaneet oman hommansa erittäin kovalla ammattitaidolla. Harri myyjänä osasi kuunnella tarpeemme ja hakea juuri oikeita vastauksia. Niko asensi koneen kuin ”ennen tehnyt”, ja kaikesta näki, että tämä asentaja tietää kaiken tästä masiinasta. Jani puolestaan on erinomainen kouluttaja, joka antaa tilaa oivallukselle eikä vain syötä valmista tietoa.

Yrityksemme ei olisi kyennyt tähän hankkeeseen ilman ELYn tukea. Tulossa on vielä muita investointeja, ja ennen kuin olemme hankkeen päätöshetkessä, joulukuussa 2021, talossa on tapahtunut konehankintojen lisäksi monenlaisia kehitysponnistuksia. ELYn myöntämä rahallinen tuki on merkittävä, ja ilman sitä yrityksemme ja työntekijöittemme – myös uusien – tulevaisuudennäkymät olisivat paljon hämärämmät.

Lisää uutisia

Ajankohtaista 05.09.2023

Syksyn kuulumisia

Ajankohtaista 10.05.2023

Ajatukset jo kesässä

Ajankohtaista 04.05.2023

Ollaanko ihan vastuuttomia?